KLAUSZ JÓZSEF
+36 20 313 5159
1046 Budapest,
Klauzál utca 9.

Klímatisztítás ózonnal

TISZTÍTÁSI ELJÁRÁS

Az ózonos tisztítási eljárás során nagyon magas koncentrációjú gázhalmazállapotú ózon állítunk elő. A gáz kitölti a teljes teret, bejut még a legeldugottabb részekre is, ezért nincs szükség a jármű klímarendszerének a szétszerelésére, a burkolatok eltávolítására. A rendkívül erős oxidáló hatású ózon elpusztítja a helyiségben lévő baktériumokat, vírusokat, a penészt, és a szagokat. A kezeléshez semmiféle vegyszert vagy adalékanyagot nem használunk fel, csupán az ózon molekula természetes oxidációs hatását vesszük igénybe, így a kezelés után nem marad vissza semmiféle káros vegyszer, csupán friss, esőillatú levegő. (A tisztítás időtartama kb. 15 perc + 30 perc szellőztetés)

MI AZ ÓZON ÉS HOGYAN HAT?

Az ÓZON egy háromatomos oxigén (O3) molekula. Az ÓZON, kémiailag nagyon aktív instabil gáz. Ha baktériummal, vagy szagmolekulával találkozik, azonnal kölcsönhatásba lép azokkal. Ez által ártalmatlanítja a káros anyagokat, és így szagtalanít. Az ózonmolekulák nagyon tiszta és erős oxidáló gázt képeznek, vegyszermentes fertőtlenítésű hatással bírnak, így környezet kímélőek. Az ÓZON egy rendkívül erős sterilizáló. Érdekes módon, az ózon igen könnyen termelődik a természetben, leggyakrabban a villámlás következtében fordul elő, a nagy viharok alatt. Ez az, amit érzünk, a "friss, tiszta, tavaszi esők szaga”, a legtöbb vihar után.

HOGYAN HAT AZ ÓZON A DOHÁNYFÜSTRE ?

A gépjárműben való dohányzás az egyik legnagyobb problémája hogy a relatív kis hely (egy gépjármű utas tere) miatt a dohányzás szaga (phenol gázok) gyorsan beleivódik a gépjárműbe. Ezt követően onnan eltávolítani szinte lehetetlen. Az ózon megszünteti, oxidálja, a phenol gázok által okozott irritációt. A phenol gázok, láthatatlan részei a dohányfüstnek. Ezek a gázok okozzák azt a kényelmetlen érzést, amikor a bántó dohányfüst "csípi" az ott tartózkodók szemét. Az ÓZON teljes mértékben megszünteti a dohányfüst szagot, és hatékonyabb, mint a csupán néhány látható részecske kiszűrésére alkalmas "elektromos légfrissítők".

AZ ÓZON ÉS AZ EMBERI SZERVEZET KAPCSOLATA

Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik, mindennemű következmény nélkül.

FONTOS TUDNI:

Az ózon nem hagy nyomot a szövetekben, kárpitokon, de nem távolítja el a foltokat, vagy a látható szennyeződéseket, az ózonos kezelés nem pótolja a hagyományos takarítást, csak kiegészíti azt.